Mikuláša Č. dnes vypočujú na Okresnom súde v Prešove

02.02.2007 Prešov

Prešov 2. februára (TASR) - Údajného bossa podsvetia Mikuláša Č. vypočuje dnes popoludní na neverejnom pojednávaní sudkyňa Okresného súdu (OS) v Prešove.
Podľa informácie od hovorcu OS Petra Farkaša výsluch potrvá asi hodinu. Na základe neho rozhodne sudkyňa o rozšírení trestného stíhania Mikuláša Č. aj o trestné činy vraždy Gustáva Slivenského a Jozefa Filipa, ktoré sa stali asi pred desiatimi rokmi na východnom Slovensku.
Mikuláša Č. previezli večer vo štvrtok 1. februára do Ústavu na výkon väzby (ÚVV) v Prešove. A to potom, ako ho polícia zadržala, keď opúšťal banskobystrický ÚVV. Senát Krajského súdu v Banskej Bystrici vo štvrtok 1. februára prepustil Mikuláša Č. z vyšetrovacej väzby. Potvrdil tak rozhodnutie OS v Banskej Bystrici z decembra 2006, ktorý vyhovel žiadosti Mikuláša Č.
Nové rozšírené trestné stíhanie Mikuláša Č. je možné po tom, čo Česká republika vydala súhlas tak, ako oň požiadala Generálna prokuratúra SR.
Vypočúvať Mikuláša Č. bude v Prešove sudkyňa OS, ktorá naňho vydala európsky zatykač. Ide o tú istú sudkyňu, predsedníčku senátu OS, ktorý 20. októbra 2006 v sedemnásty pojednávací deň po viacerých i mesačných prestávkach oslobodil Mikuláša Č. Urobil tak na základe toho, že neboli proti obžalovanému počas hlavného pojednávania vznesené žiadne priame dôkazy. Mikuláš Č. čelil obvineniu z organizovania a realizácie dokonanej vraždy Petra Klešča a nedokonanej vraždy Jozefa Holuba na jeseň 1997 v Košiciach.
 

Vyberte región

mark